onsdag 25 januari 2012

Ps.

Gullan ställer hjälpligt upp sitt lilla mottagningsbås igen. Mutter, mutter, mutter... Man behöver bara vända ryggen till så ställer Måns till med något igen. Inte lätt att slå igen då. Sent i eftermiddags lät Måns meddela att samarbetet med Pelle inte fungerar längre. Han har ju faktiskt ingen svans. Under dessa omständigheter förpassas Pelle ut i kylan med omedelbar verkan. Ännu ett huvud har rullat. Måna blir vice svansförare. Ryktesspridningen håller full fart. Kremlologerna vässar sina pennor.

Ps. Följ Gullan på twitter @Totalstyrelsen.

42 kommentarer:

 1. Kylan är inte därute utan härinne, liksom sorgen och saknaden. All heder åt Pelle som uppenbat haft modet att stå upp för sin egen mening! Den som jagar sin svans kommer inte långt, men den svanslöse förstår att se framåt, hålla balansen och finna rätt väg. Vi är många, många som vill ropa högt och önska lycka och välgång till Pelle på den fortsatta spatserturen! /En i mängden.

  SvaraRadera
 2. Det är dags för en arabisk vår på Totalstyrelsen!

  SvaraRadera
 3. Det ska bli spännande att se vad Socialdepartementet ska göra nu när deras egen Pelle kastat in handduken. Pelle är ju en familjekatt.

  SvaraRadera
 4. Måns väntar på Harmageddon. Pelles väg är nog smart. Slicka såren. Men hur ska det gå med stackars Måns? Snart ensam på täppan inför den yttersta domen! Ack ja...

  SvaraRadera
 5. De tre musketörerna12 februari 2012 07:56

  Det drar ihop sig till oväder på Pillerverket. De klarsynta kan se mörka moln torna upp sig bakom Uppsalas takåsar. Vem, när, hur och var?
  Med gift i biblioteket?
  Med frysbox i arkivet?
  Med fallucka i Överstens korridor?
  I väntan på visshet får de medkännande bunkra empati. De övriga kan låtsas som det regnar.

  SvaraRadera
 6. Det blev chefen för pratavdelningen, måndagen den 13:de, med en försåtlig knuff in i (sociala) nätet.

  En trevlig person som av Styvmodern placerats fel. Hela pratavdelningen upphör och personalen skingras.

  SvaraRadera
 7. De tre musketörerna28 februari 2012 21:20

  Nej, det var bara en västanfläkt. Under veckan utfärdas lokal klass 3 varning i Överstens korridor. Håll i hatten. Nu friskar vinden på! Vem/vilka blåser bort?

  SvaraRadera
 8. De tre musketörerna29 februari 2012 21:19

  Professor Baltazaar, i skiftningen mellan vinter och vår, med en mc-rivstart ut från ledningen mot friare interna nejder.

  Vetenskapschefen, i samma tidsera, med ett strategiskt kliv bort från ledningen i riktning mot konstruktivt EU-jobb.

  Vi gratulerar alla patienter när de meriterade herrarna nu får ägna sig helt åt statliga sakfrågor och inte Styvmoderns sandslott.

  De efterträds av Gröngölingarna, ty i jakten på ersättare i ledningsgruppen har Styvmodern starka preferenser för de med minst erfarenhet av Pillerverket. Det ligger helt i linje med principen: sist in - först upp - och sen ut.

  Håll fortsatt uppsikt efter fler fallande träd. Starka rötter ger inget skydd mot startad motorsåg.

  SvaraRadera
 9. Cyklop-taktikfursten har redan slickat sina sår och uttalar sig till synes oberört och självsäkert om sin framtid i stora vida världen medan Balthazar och den självsvåldige prataren har förstått vad som hänt och smyger längs väggarna. Taket sjunker sakta ner mot golvet och många drömmer sig tillbaka till fornstora dagar då Pillerverket hade en värdegrund.

  SvaraRadera
 10. De tre musketörerna12 mars 2012 22:02

  Idag fick Pillerverket storfrämmande. Självaste ordföranden Pettson gästade chefsgruppen. Orsaken var att en chef på Pillerverket haft mage att skriva ett brev till honom, anonymt. Fy! Är man i nöd ska man först visa legitimation, tyckte Pettson och utelämnade i sitt anförande analysen om varför kritik numera framförs anonymt på Pillerverket. Under skägget kunde man ana en röd ton på kinderna. De tre musketörerna blev däremot gröna av avund. Allt bloggande har aldrig lett till sådana reaktioner. Nu ska Styvmodern dessutom sätta sig i dialoggrupper med cheferna. Undrar vem som kom på den idén??? Alla kommer naturligtvis säga att Mirakelkvinnan är bäst i hela världen och någon Styvmoder har ingen sett till. Nehejdå, här stödjer vi alla samtliga kommande utrensningar, utskällningar och förbrukanden av tjänstemän samt längtar efter ännu fler omorganisationer. Helst några stycken per år. Möjligen kan vi putta fram Sture som ändå snart ska gå i pension. Han kanske kan säga nått skarpt i stil med… Öh,…härskartekniker är…på ett rent teoretiskt plan…i den mån det förekommer på andra arbetsplatser…inte allmänt…kända som populära. Sen skramlar vi till en avskedsblomma och en enkel biljett till Säffle. Men en fråga återstår. Den fråga som ingen vågade ställa på chefsmötet. Vad var det i brevet som tog sådan skruv?

  SvaraRadera
 11. Management by fear och mobbning är tydligen OK för Pettson men ett anonymt nödrop ses som fult. Bisarr etik.

  SvaraRadera
 12. Måna som vice svansförare. OMG. Första steget mot en egen kattlåda!

  Bevare de tilltänkta katterna till den nya lådan väl.

  Tjorven

  SvaraRadera
 13. Jobbar du på Pillerverket och är missnöjd med din lön finns nya möjligheter att ge chefen en oförglömlig omgång. Det enda du behöver göra är att "råka" nämna för en värdegrundskonsult att din chef inte är positiv till strömmarna, oavsett om det är sant eller inte. Konsulten rapporterar garanterat både chefens namn och inställning till Styvmodern. Sen kommer din chef förmodligen inte att vara chef efter 1 september 2012. Det kanske inte ger dig högre lön men du kan nog dra in en slant i vadslagningen om vilka chefer som är kvar till hösten!

  Är du redan chef ska du vara positiv till allt som kommer uppifrån. De smarta medarbetarna förstår säkert vilken rävsax du sitter i och kommer inte be dig berätta sanningen.

  SvaraRadera
 14. Värdegrundskonsulternas angiveri är obehagligt. Angiveri kanske blir ett av de nya värdeorden? Men gör folk sitt jobb och tar hänsyn till varandra får de väl tycka vad de vill om allt omorganiserande? Mångfald berikar!

  SvaraRadera
 15. Det verkar som om Måns börjar få svårt med svansföringen. Det ryktas om uppror bland chefskatterna på Tillsynen ute i landsorten som har setts tåga upp till Måns för att kräva stopp för den nya omorganisationen på avdelningen. Vågar Måns trotsa den uppretade bondehären från landet?

  SvaraRadera
 16. Med tanke på hur situationen ter sig på Pillerverket kanske någon vilsen "pillerverkare" kan finna tröst och hugsvalelse av Viktor Rydbergs diktepos
  KANTAT VID JUBELFEST - PROMOTIONEN I UPPSALA DEN 6 SEPTEMBER 1877.
  Kör.
  Ur nattomhöljda tider
  emot ett mål, fördolt för dig,
  o mänsklighet, du skrider
  i sekler fram din ökenstig!
  Din dag är blott en strimma,
  som lyser blek och matt ---
  se, framom henne dimma
  och bakom henne natt!
  Och släkten, där du tågar,
  i öknen segna ned,
  och bävande du frågar:
  allsmäktige, vart bär min led?
  .....
  För övrigt finner jag Gullans blogg mycket läsvärd och intressant, man tackar och buggar som den gamle 40-talist man är.

  SvaraRadera
 17. De tre musketörerna9 april 2012 14:23

  De tre musketörerna har beställt en virituell fanfar för alla de som bidrog till artiklarna i UNT på påskdagen. Givakt! O hör hur vackert det klingar!

  SvaraRadera
 18. Fanfaren klingar vackert men ingen verkar lyssna. Styvmodern och Pettson gläds ikapp och prisar hur floden strömmar fram och spolar bort allt gammalt och grått på Pillerverket. De gamla grå sitter och hukar sig i sina vrår. Ombyggnadskommiten sitter beredd, välgörande befriad från obehagliga erfarenheter av hur det gick till förut. Nu bygger vi Pillerverket 3.0! Den som vet nåt om Pilleriet gör sig inte besvär. Här river vi ner och bygger nytt.

  Ska sagan nånsin få ett lyckligt slut?

  SvaraRadera
 19. De tre musketörerna17 april 2012 11:42

  När den stora mediastormen i lokalblaskan Kajan bedarrat spreds under ett par dagar ett förrädiskt lugn. Några nya pillerverkare blickade nyfiket ut över skadorna. Pinnveden låg spridd i Överstens korridor och väggarna hade fått sprickor från golv till tak. Spillrorna av pratavdelningen syntes inte till. De luttrade höll andan. Lugn inger oro.

  Nej, gode gud hjälp oss! Nu brister alla fördämningar. Spring! Här kommer sjunde vågen. Och i ett huj sveptes så den erfarna och uppskattade utredningschefen bort från ledningsgruppen. Ingen mannamån, lika för alla. Kan en saga vara så här osannolik? De tre musketörerna lägger undan vapnen, faller ner på knä och ber en stilla bön till högre makter. Ge oss ett slut.

  SvaraRadera
 20. Den lilla Smurfan24 april 2012 15:28

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 21. De tre musketörerna27 april 2012 22:34

  Bagdad Bob har på kort tid blivit en riktig kändis på Pillerverket. Det är ingen avundsvärd uppgift att i rådande situation ha ansvaret för Pillerverkets interninformation. Men Bagdad Bob har gjort sin benchmarking. Mot Nordkorea. Det första uttalandet i den nya rollen var svårslaget "Vi lägger ner hela Pillerverkets pratavdelning för att alla pillerverkare ska lära sig twittra". Nedläggningen gick sedan fort men kursen i sociala medier verkar så svår att genomföra att den idén nog också läggs ner...

  I veckan slog Bagdad Bob till igen och kallade senaste utrensningen för rykten och spekulationer. Samtidigt arbetade Bagdad Bobs egen personal med att förbereda den fackliga förhandlingen kring utrensningen. Tja, alla behöver ju inte sträva efter trovärdighet. Nej, det är bara att tacka ödmjukast för underhållningen. Det flesta visste ändå om vad som skulle hända. Sen länge. Så heja Bagdad Bob! Vi ser med stort nöje fram emot din nästa kommuniké och hoppas den läggs ut på Youtube. Delad glädje är dubbel glädje.

  SvaraRadera
 22. Ny kommuniké från Bagdad Bob. Idag tillkännagavs att 13 % sämre förtroende för Pillerverkets ledning är att betrakta som ett bra resultat. Pillerverkets statistikkunniga funderar fortfarande på hur den matematiken går ihop.

  SvaraRadera
 23. Nu börjar avhoppen från Måns välde. De som är attraktiva utanför och inte för smittade. Men vem hinner först? Vi väntar på besked när som helst från någon av dom två.

  SvaraRadera
 24. Måns välde är idag en saga blott. Om Stefan Carlssons utredning får sin vilja igenom blir minnet efter Måns storartat. "Den som lyckades få hela Totalstyrelsen på fall."

  SvaraRadera
 25. De tre musketörerna21 maj 2012 16:00

  Bagdad Bob som för bara två månader sen genomförde nedläggningen av pratavdelningen har redan fått nog av eget mediapratande. Nu annonseras efter en pratchef som ska ta över och åter bygga upp en pratavdelning. Fast för att tydligt markera skillnaden kallas det nu pratansvarig och pratgrupp och det är ju något helt annat. Detta nyskapande benämns modernisering.

  Ja, på Pillerverket har vi inte tråkigt. Det är lite grann som att gå på cirkus. På arbetstid. Gratis. Fullt med tvära kast och akrobater som går ner i brygga på order från cirkusdirektören. Roligast är kanske de clowner som springer runt runt i manegen och aldrig kommer fram. Men som håller sig så sysselsatta att de behöver biträdande clowner. Är det någon som associerar till vissa medlemmar i ledningsgruppen är det helt avsiktligt. För äventyrslystna finns nu fyra lediga och utannonserade extranummer i ledningen. Det är meriterande om du är en härdad eldslukare och inte så noga med om du blir omplacerad till popcornförsäljare om 1,5 år. Välkommen med din ansökan! Nyss meddelades att hela cirkusen är nedläggningshotad 2014 om den inte lyckas förgöra sig själv innan dess. Men mest hotad av nedröstning är Totalministern som behöver tänka igenom vad som är bäst; att byta ut olämpliga cirkusdirektörer eller att i strid med regionala tillväxtmål flytta ett tusental arbetstillfällen in till storstaden.

  SvaraRadera
 26. Klipp från den intranätet i början av 2010:
  Jag hoppas på ett spännande 2010 då vi gemensamt ska påbörja den verksamhetsutveckling som ska leda till att Socialstyrelsen år 2012 har genomfört ett av de större förändringsarbetena inom svensk statsförvaltning, som resulterat i modernt och integrerat ledningssystem, en ny värdegrund med ny vision och nya kärnvärden, en strategisk verksamhetsplanering där alla medarbetare förstår Socialstyrelsens uppdrag och sin del i denna.
  En grandios von oben hälsning från katten med den finaste svansen i stan. Trodde han.

  SvaraRadera
 27. Det ryktas om uttagningstävlingar högst upp i överstens lokaler.....
  Bagdad Bob har under det senaste dagarna varit ännu mer frånvarande än normalt, det ryktas som sagt om att olympiaden i chefsskap håller på att avgöras. Bagdad Bobs utlysning var denna gång kortare än normalt. Varje tävlande hade endast 60 sekunder på sig att lämna in sin ansökan så att man så snabbt som möjligt skulle kunna gå vidare. De sk. sökprofilerna kommer nu matchas mot alla sökanden låter ministeriet för bättre chefsskap meddela.Som av en slump överenstämmer några av kravprofilerna perfekt med dom sk. strömledarna numera alltsom ofta behängda med titeln Tillförordnad chef. Organisations Direktören och Trollarlen från Oz med sina originella illusions trick "Flytta rutor" ålar medelst hasning. Personalen väntar andäktigt i arenan och dom små "tjurarna" hoppar och skuttar för att liksom visa hur starka o kraftfullt lojala dom är alltmedans cirkusdirektören och den leende Bagdad Bob ropar Bravisimo honom/henne skall vi ha!! Det går dock obekräftade rykten att en av tjurarna satt sig på en geting och insett att loppet är kört. Kanske är det bättre att låta dom andra atjurarna skutta färdigt tills ny direktör anländer. Tjuren Ferdinan som varit cirkusdirektörens favorit en längre tid med det mest osannolika saltomortaler börjar ibland ses hoppa efter andan och vill nog tillbaka till blomorna. Vad kommer var nästa steg i den osannolika fabel. Vad händer efter dom senaste påståenden i Kajan och Baldet

  SvaraRadera
 28. Är det inte dags att avsluta denna häxjakt nu?

  SvaraRadera
 29. 10 maj skrev Anonym: Nu börjar avhoppen från Måns välde. De som är attraktiva utanför och inte för smittade. Men vem hinner först? Vi väntar på besked när som helst från någon av dom två.

  Hen blev sannspådd. Prinsen har redan lämnat det sjunkande skeppet. Ryktet säger att nästa chef hoppar snart. Vem kan det bli?

  SvaraRadera
 30. På siffernissarnas avdelning har redan en chef aviserat att hon tar sin räknedosa och bordar en annan båt. Räknebiträdena söker efter jollar att följa efter i...

  SvaraRadera
 31. Och där hoppade nästa chef: http://www.dagensmedicin.se/nyheter/anders-tegnell-tillbaka-till-smittskyddsinstitutet/

  SvaraRadera
 32. En till livbåt lämnade idag Totanic, f'låt Totalstyrelsen. I den satt Lilla Vargen. Han seglade iväg till ett varmare klimat. Vi på nedre däck vinkade adjö och önskade lycka till. Från kommandobryggan har vi inte hört någonting.

  SvaraRadera
 33. De tre musketörerna5 juli 2012 14:32

  Pillerverkets William Tell syntes glad i hågen i vimlet. Tell åker (också) ur ledningsgruppen när han i sommar omplaceras till biträdande clown. Han prickar därmed 1,5 årsgränsen som är den genomsnittliga tiden för att passera revy hos Styvmodern. William Tells nye chef Ville Vessla har däremot avverkat bara 10 månader i ledningen. Denne osynlige vessla ryktas redan ha problem och behöver lägga på ett kol om han ska klara samma gräns lagom till semmeltisdagen.

  Men det går inte bara fort utför. Nu verkar det vara ovanligt bråttom att få in folk. Då Styvmodern befinner sig i Almedalen under veckan får nya kandidater till ledningen flygas till Gotland för anställningsintervjuer. Den som betalar för att få sällskap har mycket makt men är inte rikast.

  SvaraRadera
 34. Modesty Blaise6 juli 2012 11:16

  En chef som inte kan behålla en enda medarbetare ska inte vara chef. Det begripar alla som någon gång varit ute i arbetslivet. Det begriper säkert också alla styrelseledamöter och ansvariga på departementet. Men varför är dom totalt handlingsförlamade???

  SvaraRadera
 35. De tre musketörerna29 augusti 2012 11:16

  Styvmodern har som bekant haft bråttom att få ut folk från ledningen och de nya kamikazepiloterna är ännu inte på plats. Ville Vessla meddelade därför personalen igår att Pillerverket går in i en interimsorganisation. Hur den ser ut är väl snarast att betrakta som en ögonblicksbild. Personalomsättningen kring Styvmodern överstiger nu 200 %. Har det inte varit interimistiskt hela tiden?

  SvaraRadera
 36. På Pillerverket meddelas idag att Ville Vessla utgår som stf Styvmoder. Han ersätts inte helt oväntat av den senaste tidens favorit Tjuren Ferdinand.

  SvaraRadera
 37. De tre musketörerna24 september 2012 11:31

  Bagdad Bob snackade i två år om att införa temperaturmätare dvs små medarbetarundersökningar varje kvartal. Det var modernt och viktigt. Januari 2012 kom Bagdad Bobs enhet till skott med webbenkäten. Den upprepades i april. Fast det blev inte riktigt som hon tänkt sig. Feta rubriker i pressen berättade att förtroendet för ledningen störtdök. Nästa test skulle ske i början på hösten. Föga förvånande blev det inte av. Protokoll för ledningsgruppen skvallrar om att Bagdad Bob tyckte testet skulle flyttas till november. Styvmodern "beslutade enligt förslaget". Trodde den interimistiska ledningen att förtroendet var ännu uslare i augusti och att det därför var bäst att det inte nådde pressen? Hur kommer förtroendet se ut i november när Styvmodern och Bagdad Bob avslöjat de organisatoriska förändringarna nr 173-189? Och vad kommer media avslöja innan dess? Missa inte nästa avsnitt i realitysåpan "Pillerverket - en myndighet för den svängige".

  SvaraRadera
 38. De tre musketörerna7 oktober 2012 12:04

  Totalministern och Pillerverkets styrelse, med ordförande Pettson i spetsen, har visat att dom inte bryr sig om:
  * mobbning
  * management by fear
  * ständiga söndrande omorganisationer
  * övertramp på meddelarfriheten
  * en hysterisk personalomsättning kring Styvmodern
  * och sist men inte minst personalens bristande förtroende för Pillerverkets ledning

  Men låt oss inte förlora hoppet om mänskligheten. Efter dagens kvittojournalistik i lokalblaskan Kajan får vi se om de bryr sig om statliga pengar.

  SvaraRadera
 39. De tre musketörerna12 oktober 2012 14:03

  Är du fakir och har tröttnat på gamla mossiga metoder som svärdslukning, spikmattor och glödande kol? Har du en längtan efter nya innovativa självskadande utmaningar? Sök den nyss utlysta tjänsten som sekreterare till Styvmodern och tjuren Ferdinand så får du leva ut alla dina behov på det mentala planet. Kom och bli en del av våran cirkus där varje dag är fylld av spänning och överraskningar! Här flyger alltid knivarna oförutsägbart och du kommer snart märka att hela din omgivning sitter på nålar. Om det mot förmodan blir fler än en (1) sökande kan du knyta kontakter med likasinnade. Det enda du behöver tänka på innan du börjar jobbet är att först anmäla dig till A-kassan. Även fakirer kan få nog.

  SvaraRadera
 40. The Rumble in the Jungle II20 oktober 2012 16:07

  Knegarklimatmyndigheten ska inspektera Pillerverket den 25 oktober 2012. Äntligen! Välkomna! I Pillerverkets ringhörna sitter en delegation anförd av den fruktade Bagdad Bob. Kommer inspektören bli den underdog som står pall för härskarteknikerna? Här är ett förhandstips hur matchen kommer gå.

  Rond 1 inleds med att Bagdad Bob plockar poäng på vackra ord om ledningens förträfflighet och stora engagemang för undersåtarnas knegarklimat. Alla fel och brister tillskrivs föredettingar, usla managers, illviliga volontärer och dumma journalister. Hade det inte varit för deras inkompetens hade allt varit bra! Bagdad Bob duckar smidigt för alla svingar om nuvarande kaos, stress, jakt efter obekväma och obefintliga prioriteringar. Taktiken är att gå på utmattning. Gong-gongen räddar inspektörens hörsel med en hårsmån.
  När rond 2 startar ligger huvudskyddsombudet golvad av den låga takhöjden. Men inspektören är ingen amatör. Kontringen blir stenhård. Inspektören lägger in en högerkrok om personalomsättning kring Styvmodern och en vänster uppercut om de tolv omorganisationerna på fyra år. Bagdad Bobs sekonder kastar in handduken, sniffar på sin egen ammoniak och skriker
  -Teknisk knock-out! Snälla, snälla sluta!
  Men ingen lyssnar. Totalministern som skulle varit domare, har gömt sig i omklädningsrummet. Där mässar han om betydelsen av etik och meddelarfrihet i den privata sektorn.
  Den tredje ronden blir så blodig att den får censureras för känsliga läsare. Bagdad Bobs inoljade desiformationscentral, nyss hemkommen från Boot Camp i offensiv filtrering, tar hand om den saken.
  Under rond 4 lämnar de till matchen icke inbjudna fotarbetarna Walk Over.

  Men hur kommer den riktiga bataljen gå? Några sportfreaks planerar att bugga arenan och sända matchen live i kantinens högtalare. Annars blir det svårt att få tag på matchfakta. Och ingen vill väl missa nedräkningen? Eller får vi vänta på ett referat i den slagfärdiga tidningen Kajan för att få veta vilken viktklass som vägde tyngst?

  SvaraRadera
 41. De tre musketörerna29 november 2012 14:58

  I rasande fart publiceras nyheter om Pillerverket. De tre musketörerna hinner inte med. Ettåriga chefsförordnanden upprör, ordförande Pettson flyr undan och konsulter ska in och utveckla (läs avveckla) erfarna mellanchefer. Destruktionen fortsätter men tipsarna har blivit fler, intern och extern omvärld insiktsfull och media aldrig så på hugget! Efter två år är musketörerna slitna och lämnar nu, i förtroende, över till nya krafter. Lova att ni håller fanan högt!

  God advent och fortsättning önskas alla nuvarande och tidigare underhuggare på Pillerverket och Totalstyrelsen. En särskild julkram skickas till Gullan.

  Midvinternattens köld är hård
  Stjärnorna gnistra och glimma
  Galna beslut – nu på ackord
  Närmar oss ödets timma
  Chefer vandra i tysta led
  Media väntar på mera ved
  Väntan är svår i gemaken
  Äro ministern vaken?

  Tomtefar grubblar på frågvis lista:
  Hur gick det med inspektionen?
  Kommer bubblan med brak att brista?
  Varför lämnade Pettson tronen?
  Rensas seniorer i ökad takt?
  Leker Ferdinand kull, av sin makt?
  Börjar Bagdad Bob känna sig frusen?
  Frågorna hopas till tusen

  Riddarna ägnar sig sist att se
  Pillerfolket det kära
  Länge och väl märkts att de
  Hållit sin flit i ära
  Styvmor räds sin avskedsvisa
  Vesslan blott pensionen prisa
  Må inga fler förtryckas
  Det är att verkligen lyckas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gullan tackar De tre musketörerna för gott samarbete och kramar alla riddarna!

   Radera