lördag 16 januari 2010

Lästips!

Gullan tror att bloggens läsare är intresserade av vad som händer inom patientsäkerhetens område. Hon vill därför rekommendera en omistlig text om man vill hänga med. Läs Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd yttrande över Patientsäkerhetsutredningens betänkande! Det kanske inte låter så upphetsande, men yttrandet är riktigt underhållande. Och framförallt är det som står där mycket viktigt! Journalisterna verkar inte ha satt sig in i konsekvenserna av utredningens förslag. Därför är förslagen, som troligen kommer att börja gälla om ett år, inte heller kända bland allmänheten. Patienterna vet alltså inte vad som är på gång. Läs åtminstone HSAN:s yttrande och betänkandets sammanfattning - så ska Gullan snart återkomma till ämnet.

5 kommentarer:

 1. Tack, yttrandet skrivs ut omgående!

  SvaraRadera
 2. Nu har jag läst yttrandets sammanfattning och större delen av HSAN:s remissvar. Vilken sågning! Men jag ser också att det har gått rätt lång tid sen HSAN svarade. Vad har hänt? Vad kommer att hända nu? Finns det mer att läsa?

  SvaraRadera
 3. Enligt vad Gullan har hört så bereds betänkandet på Socialdepartementet och att en lagrådsremiss kommer under våren. De nya bestämmelserna kommer förmodligen att börja gälla nästa årsskifte. Några större förändringar i förhållande till utredningens förslag ska inte vara att vänta...

  SvaraRadera
 4. Nu har jag också läst. Hur kan ett sådant utredningsresultat vara möjligt? Att Sverige går till extrema ytterligheter på detta sätt, och dessutom utan offentlig debatt. Om något belyser det väl patientens svaga ställning. Och att den nya lagstiftningen uppenbarligen inte är tänkt att förbättra situationen.

  SvaraRadera