onsdag 22 oktober 2014

Vakna Gullan!

Gullan sover med huvudet tungt lutat mot skrivbordet. Hon drömmer söta drömmar om en idédriven myndighet besjälad med engagerade och orädda sagofigurer... - Vakna, Gullan! En av kollegorna skakar om hennes kontorsstol så att hon nästan trillar ur. Hon vaknar och ser sig förvirrat omkring. Var är hon?! På den öde ön? I Drakens torn? Eller i fadershuset? Nyvaken som hon är minns hon inte riktigt var hon befinner sig efter alla omorganisationer och förflyttningar. Gullan har mest av allt lust att falla tillbaka i sin dvala, men arbetskamraten ruskar om hennes igen. - Du måste vakna! Vi har fått mejl! Hon suckar och rister lite på musen. Skärmar blippar till och vaknar betydligt snabbare än Gullan. Jodå, visst finns det ett färsk mejl till samtliga sagofigurer.

Hon reser sig långsamt, stänger dörren till sin lilla modul, fäller ned persiennerna och drar ett djupt andetag. Det har hänt igen! Gullan har inget val. Hon drar fram sitt mottagningsbås från garderoben, blåser bort ett tjockt dammlager från bordsytan och hänger upp öppetskylten.
Det är visst dags igen.. Det fanns tydligen fler skalper att ta i alla fall. Måns är ute och reser i den vida världen och leker med de stora tigrarna. Då medan katten är borta, passar Måna på att reta de andra höga cheferna så pass att de får nog och börjar packa sig iväg. Denna gång blev måttet till slut rågat för den gamla trotjänarinnan Filifjonkan och den mer oprövade beväringen Sven Dufva. Filifjonkan som har lyckas hålla sig kvar på relingen genom många svåra stormar! Genom detta sista drag finns det inte några ledningsfigurer kvar från Hemulens tid.

Gullan som hade trott att den arge snickaren var klar med sitt bygge! Varför händer detta nu? Gullar gnuggar sina tinningar för att värma upp sina konspiratoriska hjärnceller. Är detta en maktdemonstration? En uppvisning inte bara för de oroliga sagofigurerna på verket, utan också för den nya ledningen på Totalministeriet? Här har vi minsann en myndighet som drivs med fast hand! Nja.. Det verkar ändå vara lite överdrivet, eller hur? Inte ska väl Måns och Måna behöva spänna musklerna så hårt inför den nytillsatta ministern? Vad är det han heter nu igen? Gullan minns plötsligt inte vad den unge örnen kallas.. Var det Duvungen?

Nej, Gullan är inte alls nöjd med sina teorier. Hon måste be sagofigurerna om hjälp! Hon går ut i korridoren och lägger örat mot golvet och lyssnar...

2 kommentarer:

  1. Har precis hittat till dig. Underbart mod och kreativitet i lyxförpackning. Genialt. Varje styrelse behöver en Gullan.

    SvaraRadera
  2. Mer mer mer!

    SvaraRadera