söndag 8 maj 2011

En sjuk kultur på Totalstyrelsen?

Läs Expressens ledare idag! Och svara på enkäten i Ge mig ett nytt folk!

17 kommentarer:

 1. LantisInspektören10 maj 2011 19:41

  Ryktet säger att Klas KLättermus, (f. d.) chef för beredskapen på Myndigheten, också fått sluta hastigt (och lustigt?) efter konflikter med Måna (?) och att beredskapen ska rattas av Måns och Måna personligen i fortsättningen (hemska tanke). Är detta verkligen sant Gullan? Var är Klättermusen nu?

  SvaraRadera
 2. Så sant. Klas Klättermus knäcker nötter på Totalministeriet.

  SvaraRadera
 3. Gullan, det vore bra om du länkar till: http://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?d=130&a=85947&l=sv&newsdep=130.
  Dåligt ledarskap leder till ohälsa, även efter det att man slutat på jobbet. Mkt allvarligt när det inte bara är en känsla utan t.o.m finns forskning som visar att ledarskap av Måns typ är direkt skadligt.

  Klas Klättermus gick till departementet.

  SvaraRadera
 4. På Socialstyrelsens hemsida kan man läsa om sex steg för att lyckas med att införa en evidensbaserad praktik i en verksamhet. Måns har väl kommit till steg 1 om man ska vara opartisk och håller nu på med steg 2 som ser ut att bli komplicerat. Steg 3 har väl inte gått bra alls. Och resterande steg kommer väl Måns inte att hinna med innan hans period är slut. Eller vad tror Gullan?


  1Ta fram en vision
  2Bestäm riktning och strategi
  3Motivera medarbetare och bygg allianser
  4Uppmuntra lärande och utveckling
  5Lyft fram goda exempel
  6Stöd förändringsvilja och entusiasm.

  SvaraRadera
 5. Gullan har inget att tillägga till denna kloka analys. Punkt 3 - 5 torde vara omöjliga att genomföra med befintlig ledningsfilosofi.

  SvaraRadera
 6. Lantisinspektören23 maj 2011 08:07

  Så rätt Gullan. Eller varför inte helt enkelt säga att de återstående punkterna inte går att genomföra med befintlig ledning. Det är nog tyvärr inte bara filosofin det är fel på.

  SvaraRadera
 7. När är Måns period slut?

  SvaraRadera
 8. Håller på att söka jobb på Socialstyrelsen, inom tillsynen. Borde jag dra öronen åt mig, hur illa är det??!!

  SvaraRadera
 9. Söka jobb på Totalstyrelsen? Ja, kanske det men försök ta reda på så mycket som möjligt innan. Chefen för tillsynen förekommer i mindre smickrande situationer off the record där han skäller ut en reporter helt utan anledning. Men samtidigt kommer det att stå klart att tillsynen kommer att bli en egen myndighet senast 2014. Det kan vara bra men också dåligt. Beror på vem som ska leda. Men också vart du tänker söka och vilket intresse du har för tillsynsfrågor.

  SvaraRadera
 10. Jobb på Totalstyrelsens tillsyn?
  Jag har själv sökt, men fick det inte.
  Mina meriter kunde de inte klaga på, men man sa att jag var för folklig. Man ska vara lite von oben - är du det?
  Det gillades inte heller att jag ansåg att man ska veta vad man talar om innan man skriver yttranden och vara noggrann med det,ffa då myndigheten har ett högt trovärdighetsvärde mot andra myndigheter. (Jag hade redan bråkat med ToS om den saken, vilket ju säkert inte var meriterande. Du kanske är snäll och tyst?) Ingen har någonsin sagt att jag är långsam så det skulle kunna vara ett argument emot en blivande noggrann medarbetare. Hör och häpna, noggranna och korrekta beslut är inget ToS är intresserade av bara besluten fattas av tjänsteman i rätt stol. Måns, liksom tillsynschefen, kommer stå bakom dig även om du svara på saker du bara tycker till om utan att orka ta in bakgrundsfakta.

  Kan man ha ett bättre jobb- gör vad du vill bara du kan sätta ToS stämpel på saken är det OK.
  SÖK!

  SvaraRadera
 11. Måns, Måns - den sämsta chefen någonsin enligt Chef.se. Där satt den!!

  SvaraRadera
 12. Är det någon som kollat hur det gick på Måns och Månas förra lekplats ISS. Där tvingade Måna Måns att bygga henne en egen klätterstång mellan våningarna.
  Måns rensade själv en natt ut all äldre facklitetratur ur biblioteket, de tog för stor plats. På ISS skulle man bara administrera kunskap, inte ha någon egen.

  SvaraRadera
 13. Underbara Gullan! Du är min hjälte och tröst i myndighetsmörkret. Varför är du så tyst? Saknar en betraktelse från dig över den senaste utvecklingen...

  SvaraRadera
 14. Det är tur att varken Hr Måns eller klättermusen träffat vår förtjusande hittekatt . Hon har en policy som Stalin skulle ha avvundats. Men hur är det undrar nyfiken Dr Molekyl från annan närliggande verksamhet , läs typ Uppsala univ , hur det eg är ställt. Förundras över GD eller om det är Måns , jakt på allas lycka och befrielse från farliga fasligheter: dvs snus livsfarligt -vad säger evidens?Vad säger tid GD ? Var är träden och skogen ?
  Skall vi inte förbjuda sex eftersom det evidenbaserat kan bli inte litet men synnerligen skadligt! Fablernas värld : Alice sade:Bäste Hr Hare kan ni visa mig den närmaste vägen härifrån. Och, haren svarade : Det beror av vart frk är på väg !Hälsn Dr Molekyl i annan klin o veten verksamhet

  SvaraRadera
 15. Hej
  Det är väl bra med ordning och reda.Många planer vill vi ha. Så kan vi styra samhälle och människor så att allt blir bra. Systemen är väl utprovat från Sovjetunionen och visade sog fungera väl.Fast unionen hade inte så väldigt många planer som vi håller på att arbeta upp. Det var nog anledningen till undergången!

  SvaraRadera
 16. Hej Gullan !

  Varför skriver Du inget om den stora omorg. som Måns beslutat om i juletider !!??

  SvaraRadera
 17. Jaha, Måns är i farten igen men ny omorganisation. Det är Styvmodern på Pillerverket också. Det var ändå nästan ett halvt år sen sist. Något av ett personligt rekord? Fast nu försöker hon dölja det med att kalla det för värdegrundsarbete... Så kallade strömledare har utsetts för att utreda Pillerverkets olika delar. Finns det någon som missat att det handlar om en ny omorganisation?

  Inom ett år får vi veta vilka av myndighetsutredningens alla förslag som politikerna vill gå vidare med. Så snart ska det göras fler omorganisationer på både Totalstyrelsen och Pillerverket...

  Tänk om vi istället satsade våra resurser på att serva allmänheten, hälso- och sjukvården etc.

  Gullan - jag saknar dig!

  SvaraRadera